Жилищен блок в Русе носи името на музикалната легенда Дейвид Боуи. В началото

...
</TD
>Жилищен блок в Русе носи името на музикалната легенда Дейвид Боуи. В началото
Коментари Харесай

Блок в Русе носи името на легендата Дейвид Боуи

Жилищен блок в Русе носи името на музикалната легенда Дейвид Боуи. В началото на 2016 година ракът лиши на света големия артист, само че с изключение на хилядите му фенове, постройката на ул. " Петко Славейков " ще пази вечно паметта му. Крайдунавският град е един от дребното у нас, в който жилищните здания с изключение на адрес си имат и лични имена. Идеята новата кооперация да носи името на Боуи е на арбитър от Русенския областен съд - Велизар Бойчев, който е безжалостен обожател освен на създателя, само че и на живота му.

" Спрях се на Дейвид Боуи заради любовта си към създателя. Той е изумителна персона в аспекта на благотворителността. Личност, която дава светлина. Понеже ще бъде име на блок, който ще се вижда ежедневно от хората, желаех делото и образецът му да се пренесат и в техните животи ", споделя арбитър Бойчев, представен от " България Днес ".

 

Дейвид Боуи, роден като Дейвид Робърт Джоунс на 8 януари 1947 година, е английски артист, композитор, мулти-инструменталист, продуцент, аранжор, художник и артист. В продължение на съвсем пет десетилетия е значима фигура в поп музиката. Известен е като модернист, изключително с работата си през 70-те години на ХХ век, а типът му е емблематичен детайл от облика му.

" Не мога да кажа обичана негова ария. Харесвам цялото му творчество. Последният албум е доста хубав, само че не мога да си разреша да го чувам. Излезе два дни преди гибелта му и ми е тежко, въпреки че е доста добър ", допълва Велизар Бойчев.

Съдията коментира, че процедурата по наименуването на блока не е била комплицирана. Трябвало е просто да събере утвърждението на съседите си по време на общо заседание, което не било сложна задача. Като човек, който има мощно развито възприятие за правдивост, освен около работата си, арбитър Бойчев се включва във всевъзможни цивилен начинания, които са в интерес на обществото. Една от тях е просветителна стратегия по самодейност на Висшия правосъден съвет, в която срещат възпитаници със законите в нашата страна.

" Идеята е да създадем малко повече правна просветеност в децата. Моята устременост е да станат по-добри жители. Идеята ми е по този начин да ги обуча, че да могат да се оправят по-добре в живота и да бъдат по-добри в обществото ", добавя съдията, който е притежател на премия " Фалконе " за сърцати магистри.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР